السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
طريقة عمل القرص الفلاحي الطرية و الهشة بنتيجة ممتازة في القوام و الشكل يجنن
طريقة عمل القرص الطرية بالجبنة ........القرص الطرية الفلاحي احلا فطار
انا عمله سادة و جزء بالجبنه طبعا تقدروا تستخدموا عجوة كمان بتبقي تجنن
المقادير :
كيلو دقيق و نص كوب سمن و نص كوب زيت و كوب كبير لبن رايب و ٣ معالق قشطه كبيرة
و معلقه صغيرة بيكينج بودر و رشه ملح و كيس خميرة و نص كوب ميه دافي و معلقه سكر
الطريقه :
اول حاجه نضيف الخميرة للميه الدافيه والسكر لغايت ماتنشط
و الدقيق نضيف ليه السمن والزيت و البيكينج بودر و رشه الملح و القشطه واللبن الرايب و الخميرة
بعد ماتنشط و نعجن كل المكونات مع بعض لغايت ماتكون عجينه لينه طريه نسبها تخمر حوالى نص ساعه
فى مكان دافي
ونشكلها كور صغيرة و ناخد كل كورة نفردها بادينا نحط الحشو جبنه او عجوة و نقفلها و الصور موضحه طريقه تشكلها
و اول ماتطلع من الفرن نغطبها بفوطه نظيفه لغايت ماتهدا و بعدين نحتفظ بيها فى علبه حفظ الطعام
الفرن على درجه حرارة ١٩٠ و نحطها تحت الاول بعدين نفتح الشوايه تاخد لون
الى حابب يستخدم عجوة بيضيف ليها سمنه او زبدة و سمسم و يعجن العجوة بيها و بعملها كور صغيرة على قد الحشو
ملحوظه
مش بقدح السمن لانها بتعمل حموضه
نفردها و نحط الجبنه او العجوة
نقفلها و نساويها دايرة
نخرمها بالشوكه شكل جمالى مش اكتر
بعد ما تخمر تانى مرة نص ساعه
جزء سادة و جزء جبنه
طريه وريحتها رهيبه
لونها دهبي
حشو الجبنه
نحفظها فى علبه حفظ الطعام
انا عمله سادة و جزء بالجبنه طبعا تقدروا تستخدموا عجوة كمان بتبقي تجنن
المقادير :
كيلو دقيق و نص كوب سمن و نص كوب زيت و كوب كبير لبن رايب و ٣ معالق قشطه كبيرة
و معلقه صغيرة بيكينج بودر و رشه ملح و كيس خميرة و نص كوب ميه دافي و معلقه سكر
الطريقه :
اول حاجه نضيف الخميرة للميه الدافيه والسكر لغايت ماتنشط
و الدقيق نضيف ليه السمن والزيت و البيكينج بودر و رشه الملح و القشطه واللبن الرايب و الخميرة
بعد ماتنشط و نعجن كل المكونات مع بعض لغايت ماتكون عجينه لينه طريه نسبها تخمر حوالى نص ساعه
فى مكان دافي
ونشكلها كور صغيرة و ناخد كل كورة نفردها بادينا نحط الحشو جبنه او عجوة و نقفلها و الصور موضحه طريقه تشكلها
و اول ماتطلع من الفرن نغطبها بفوطه نظيفه لغايت ماتهدا و بعدين نحتفظ بيها فى علبه حفظ الطعام
الفرن على درجه حرارة ١٩٠ و نحطها تحت الاول بعدين نفتح الشوايه تاخد لون
الى حابب يستخدم عجوة بيضيف ليها سمنه او زبدة و سمسم و يعجن العجوة بيها و بعملها كور صغيرة على قد الحشو
ملحوظه
مش بقدح السمن لانها بتعمل حموضه
نفردها و نحط الجبنه او العجوة
نقفلها و نساويها دايرة
نخرمها بالشوكه شكل جمالى مش اكتر
بعد ما تخمر تانى مرة نص ساعه
جزء سادة و جزء جبنه
طريه وريحتها رهيبه
لونها دهبي
حشو الجبنه
نحفظها فى علبه حفظ الطعام