السينااابون بتااعي داا العشق دااا وطريقته سهله خالص ومش مكلفه واحلي من بتاع براا
الطريقه بقي
بتحطي ٣ او ٤ معالق سكر ومعلقه ونص خميره ومعلقه بيكمبودر وكيس فانلياا
وبيضه تمام وبعد كدا نص كوب ذبده بس يبقا دافي وكوب ونص لبن دافي برضو وياريت يبقا الكوبايه
للي بتحطي بيها الذبده تبقي هيا هيا بتاعت اللبن وممكن بدل اللبن زبادي هيبقا حلو اوي برضو
وبعد كدا بتنزلي ب ٣ كوبيات دقيق واعجني بالمضرب اليدوي شويه لحد مالعجينه تبتدي تمسك نفسهاا
قومي اعجنيها بااايدك وزودي دقيق لحد ماتلم معاكي العجينه وتبقي كويسه ومش بتلزق ف الايد
بعد كدا بتسيبها تخمر يجي ساعه حطي عليها شنطه او كيس وهيا ف الطبق وغطيها
وبعد كدا طلعيها ورشي شويه دقيق ع الرخامه شويه قلييلن وافردي العجيينه وابتدي افرديها بالنشابه لحد مااتتفرد
وتبقي ولا تقيله اوي ولا خفيفه اوي وافرديها ع شكل مستطيل وبتدهني سمنه الاول ع العجينه وبنحط الحشو
للي هو قرفه وسكر حسب منتي عاوزه معلقه او اتنين وكاكو خام وحسب منتي عاوزه ف الحشو برضو
وطبعا بنلفو رول ونقطعو بالسكينه وجيبي صاج او صنيه وادهينها زيت وحطيه فيها بس نسيب مسافه
بين كل واحده والتانيه عشان بينفش كدا
وسيبه يخمر تاني لمده ساعه تاني وبعد كدا حطيه ف الفرن ع حراره ١٨٠ وربع ساعه وبصي عليه
وبالف هنااا
تعديل :تسلموو يابناات ع رائيكواولا الصوص نا عملت الصوص الابيض للي هو المعروف بالجبنه الكيري
او ممكن يتعمل باي جبنه مثلثات عادي والصوص البني دا كراميل وممكن تعملو شيكولاته برضو كل واحد
حسب مايحب
صوص الكراميل بجيبو كوبايه سكر بتحطوها ف كزرونه ومتحطوش المعلقه فيها لحد مالسكر يدوب كله ويبقا لونه كراميل
وحركي الكزرونه باايدك لحد مايدوب لوحده وبعد كدا بتحطي معلقه سمنه وتقلبي وتكون النار متوسطه
وبعد كدابنجيب كوبايه لبن دافيه ويكون فيها معلقه نشا ويتقلبو كويس ف الكوبايه الاول وبعد كدا بننزل ع الكراميل
حبه حبه باللبن وتقلبو بسرعه اوي عشان هيمسك ف بعضو طبعا بس مع النار هيفك وبعد كدا تقلبو شويه
لحد ميكون القوام زي المهلبيه كدا وحتي لو خفيف شويه هو واحده وحده بيتقل مع نفسه
بس وتطفو عليه علطول عشان ميمررش
صوص كراميل
الطريقه بقي
بتحطي ٣ او ٤ معالق سكر ومعلقه ونص خميره ومعلقه بيكمبودر وكيس فانلياا
وبيضه تمام وبعد كدا نص كوب ذبده بس يبقا دافي وكوب ونص لبن دافي برضو وياريت يبقا الكوبايه
للي بتحطي بيها الذبده تبقي هيا هيا بتاعت اللبن وممكن بدل اللبن زبادي هيبقا حلو اوي برضو
وبعد كدا بتنزلي ب ٣ كوبيات دقيق واعجني بالمضرب اليدوي شويه لحد مالعجينه تبتدي تمسك نفسهاا
قومي اعجنيها بااايدك وزودي دقيق لحد ماتلم معاكي العجينه وتبقي كويسه ومش بتلزق ف الايد
بعد كدا بتسيبها تخمر يجي ساعه حطي عليها شنطه او كيس وهيا ف الطبق وغطيها
وبعد كدا طلعيها ورشي شويه دقيق ع الرخامه شويه قلييلن وافردي العجيينه وابتدي افرديها بالنشابه لحد مااتتفرد
وتبقي ولا تقيله اوي ولا خفيفه اوي وافرديها ع شكل مستطيل وبتدهني سمنه الاول ع العجينه وبنحط الحشو
للي هو قرفه وسكر حسب منتي عاوزه معلقه او اتنين وكاكو خام وحسب منتي عاوزه ف الحشو برضو
وطبعا بنلفو رول ونقطعو بالسكينه وجيبي صاج او صنيه وادهينها زيت وحطيه فيها بس نسيب مسافه
بين كل واحده والتانيه عشان بينفش كدا
وسيبه يخمر تاني لمده ساعه تاني وبعد كدا حطيه ف الفرن ع حراره ١٨٠ وربع ساعه وبصي عليه
وبالف هنااا
تعديل :تسلموو يابناات ع رائيكواولا الصوص نا عملت الصوص الابيض للي هو المعروف بالجبنه الكيري
او ممكن يتعمل باي جبنه مثلثات عادي والصوص البني دا كراميل وممكن تعملو شيكولاته برضو كل واحد
حسب مايحب
صوص الكراميل بجيبو كوبايه سكر بتحطوها ف كزرونه ومتحطوش المعلقه فيها لحد مالسكر يدوب كله ويبقا لونه كراميل
وحركي الكزرونه باايدك لحد مايدوب لوحده وبعد كدا بتحطي معلقه سمنه وتقلبي وتكون النار متوسطه
وبعد كدابنجيب كوبايه لبن دافيه ويكون فيها معلقه نشا ويتقلبو كويس ف الكوبايه الاول وبعد كدا بننزل ع الكراميل
حبه حبه باللبن وتقلبو بسرعه اوي عشان هيمسك ف بعضو طبعا بس مع النار هيفك وبعد كدا تقلبو شويه
لحد ميكون القوام زي المهلبيه كدا وحتي لو خفيف شويه هو واحده وحده بيتقل مع نفسه
بس وتطفو عليه علطول عشان ميمررش
صوص كراميل